100 directeuren maken vuile handen

Betrokken Ondernemers Breda organiseert op vrijdag 9 maart tijdens NL Doet! voor de vierde keer de ‘Directeuren-maken- vuile-handen- dag’.

Na het succes van de afgelopen jaren toen het 500-jarige Mastbos geholpen werd, de Bredase singels schoon zijn gevist met visnetten en grote dreghaken en vorig jaar Buurttuin Breda is opgeknapt met hulp van ons Koningspaar, heeft de stichting dit jaar de directeuren van al haar partners uitgenodigd de handen uit de mouwen te steken bij STEK en Belcrum Beach.

STEK is een broedplaats voor 25 kunstenaars en creatieve ondernemers. Op een braakliggend bedrijventerrein in de Bredase wijk Belcrum zijn sinds de zomer van 2014 ateliers, winkeltjes, werkplaatsen, galeries en kantoorunits verrezen. Alle bebouwing is tijdelijk, flexibel en mobiel. Er is een gezamenlijke kantine met keuken en flexwerkplekken en een stadsbus voor vergaderingen, presentaties en brainstormsessies. Groen speelt een belangrijke rol op het terrein. Duurzaamheid en hergebruik staan bij STEK hoog in het vaandel. Er is volop ruimte voor experimenteren, culturele uitspattingen, eigenzinnige kunst en creatief ondernemerschap.

Belcrum Beach is het stadsstrand in Breda op het voormalige Mammoetterrein. Ook dit stadsstrand is gerealiseerd door middel van hergebruik van materialen. Ruim 100 directeuren van Bredase bedrijven en leden van het college van B&W steken op 9 maart van 11.00-16.00 uur de handen uit de mouwen bij STEK en Belcrum Beach. Ook gedeputeede Christophe van der Maat van de provincie gaat aan de slag. Zo wordt ondermeer een route over het STEK terrein aangelegd met 1.000 trottoirtegels die eerst geschilderd worden, het strand van Belcrum Beach wordt schoongemaakt en voor het project “Bredase Bomen” wordt een meubel gemaakt van esdoorns die gekapt zijn aan de Nassausingel voor het Stedelijk gymnasium. Voor STEK worden oude grijze kliko's, die omgebouwd zijn naar waterton met kraantje, van een vrolijk kleurtje voorzien en op Belcrum Beach worden asbakjes gevouwen van blikjes. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel bij “Foodguerilla” op STEK.

Rombout Kerremans, directeur van de stichting: “STEK en Belcrum Beach zijn leuke, creatieve en bijzondere plekken in de stad. Het bruist er van de activiteiten. Op STEK zijn kleine ondernemers gevestigd, van een bierbrouwer tot een kapper. Het zijn gezellige plekken om te verblijven; Belcrum Beach is een stadsstrand waar gespeeld kan worden, om elkaar te ontmoeten én plezier te hebben. Een plek die met name in de zomer bij goed weer druk bezocht wordt. Het wordt door een groep vrijwilligers onderhouden. Belcrum Beach heeft een belangrijke functie in de wijk Belcrum. Wij vinden het leuk om de vrijwilligers verder te helpen. Wij hebben de besturen van STEK en Belcrum Beach uitgedaagd om met leuke klussen te komen voor onze Directeuren-maken- vuile-handen- dag. Dat heeft geresulteerd in een concreet plan van aanpak. Wij hopen dan ook op 9 maart veel werk te kunnen verzetten, want vele handen maken licht werk”.

Netwerken

De vrijwilligersdag wordt door de stichting Betrokken Ondernemers Breda ook gezien als een goede netwerkactiviteit voor de partnerbedrijven. De Directeuren-maken- vuile-handen- dag wordt dan ook afgesloten met een netwerkborrel op het terrein van STEK.

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2018 voor de 14e keer. Tijdens de editie van 2017 zijn ruim 9.500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden