Vrijwilligers van Happy Hippo: bedankt!

Foto: Stichting Happy Hippo

Sinds de oproep op facebook en in de krant kwamen de aanmeldingen voor de NLdoet klus van stichting Happy Hippo binnen. Op 9 en 10 maart is er weer vol enthousiasme, soms in opperste concentratie, maar vaker nog gezellig kletsend gewerkt aan vlaggenlijnen en troostvriendjes. Het team van Happy Hippo kijkt terug op twee super geslaagde dagen.

Vrijdag rond 13.30 uur stonden de eerste vrijwilligers klaar bij lunchroom De Uitdaging in Ulvenhout om aan de slag te gaan. Op zaterdag rond de klok van 15.00 uur mocht het resultaat er zijn: maar liefst 84 vrolijk gekleurde stoffen vlaggenlijnen klaar voor in de verjaardagsdozen voor de kinderen van de Voedselbank Breda en 26 troostvriendjes en drie dekentjes die hun weg naar een mooie bestemming gaan vinden in een van de Dreamy Dolphin tassen voor de Safegroup in Breda.

Vrijwilligers

Op vrijdag en zaterdag waren in totaal zo’n 60 vrijwilligers actief. Een fantastische opkomst waar Happy Hippo trots op is. “Elk jaar weer een feestje om mee te doen met NLdoet en hartverwarmend om te zien dat al deze lieve mensen zich met ons willen inzetten voor de kinderen in Breda die het even wat minder hebben” aldus Margriet Oostrom, oprichtster van Happy Hippo. “En ook net als vorig jaar was De Uitdaging in Ulvenhout weer een super gastheer en heeft het team van de lunchroom onze vrijwilligers tijdens het harde werken voorzien van lekkere koffie, thee en lekkers.” Ook bakker Joppen droeg een steentje bij aan de geslaagde dagen, want op zaterdag mochten we een lekker belegd broodje van de bakker uitdelen.

Jeugdige hulp

Op beide dagen werden er ook wat kleinere handen uit de mouwen gestoken om te helpen vrolijke vlaggenlijnen samen te stellen en zelfs achter de naaimachine te helpen om de vlaggetjes aan de lijn te maken. Mooi om te zien dat kids zich zo voor leeftijdsgenootjes inzetten.

Nog meer vlaggetjes…

Tijdens het naaien hebben meerdere dames aangegeven het leuk te vinden om Happy Hippo vaker te helpen met het aanvullen van de voorraad vlaggenlijnen. “Aangezien er per jaar ongeveer 300 verjaardagsdozen naar de Voedselbank gaan, zijn wij het hele jaar door blij met alle vlaggenlijnen die gemaakt worden. Omdat het samen werken aan zoiets toch ook gezellig is, gaan we bekijken of we later dit jaar nog een keer wat kunnen organiseren” zegt Margriet. Voor wie ook interesse heeft om voor stichting Happy Hippo aan de slag te gaan: houdt de website en facebookpagina van de stichting in de gaten, als er nog een dag georganiseerd wordt zal het daarop aangekondigd worden!

 

                                          

Reacties

article
221406
Sinds de oproep op facebook en in de krant kwamen de aanmeldingen voor de NLdoet
https://breda.nieuws.nl/nieuws/221406/vrijwilligers-happy-hippo-bedankt/
2018-03-12T08:18:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/03/12081502/vrijwilligers-aan-het-werk-2.jpg
NLdoet, Stichting Hippo
Nieuws