Wekelijks gezellig samen wandelen

Foto: Sportloket West-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om 50.000 Brabanders te laten starten met bewegen. Ook in Breda is het mogelijk om jezelf aan te sluiten bij de Nationale Diabetes Challenge. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een laagdrempelige manier mensen een eerste stap zetten om te gaan bewegen.

Tijdens de Wandel Challenge werken mensen met én zonder diabetes binnen 20 weken aan hun conditie. Dit doen ze niet alleen, maar gezellig samen in een groep en in hun eigen omgeving.

“Wandelen om te behandelen”

Bas van de Goor van de Nationale Diabetes Challenge: “Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn. Daarom gaan we wandelen om te behandelen. Dat hoeft u niet alleen te doen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge gaan we met u mee. We gaan wekelijks samen wandelen. De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. Het is dus niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen”.

Wandelgroepen in West-Brabant

Wekelijks gaan mensen met én zonder diabetes onder begeleiding van wandeltrainers samen met huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen op pad. Er is nog steeds de mogelijkheid om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.sportloketwestbrabant.nl.

In heel West-Brabant zijn er wandelgroepen actief. Deze groepen zijn tot stand gekomen door samenwerking tussen huisartsenzorggroepen, huisartsenlaboratorium, wandeltrainers, sportverenigingen, gemeenten, Diabetesvereniging Nederland, Bas van de Goor Foundation, Decathlon en Sportloket West-Brabant.

Landelijke evenement

Deelnemers van de Wandel Challenge kunnen ook deelnemen aan het grote landelijke wandelevenement op 29 september in Amsterdam. Dankzij de wandelgroepen wordt er verwacht dat iedereen zeker 5 km kan lopen. Maar sommige fanatiekelingen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Reacties

article
224371
De provincie Noord-Brabant heeft de ambitie om 50.000 Brabanders te laten starten met bewegen. Ook
https://breda.nieuws.nl/nieuws/224371/wekelijks-gezellig-samen-wandelen/
2018-05-14T04:23:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/05/14041853/Wandel-Challenge_Breda.jpg
Nieuws