Opnieuw staking busvervoer in Breda

Foto: Mariëtte Vermeeren

Op zaterdag 26 mei rijden de bussen opnieuw in West-Brabant en een aantal andere regio’s niet. Vakbond FNV heeft aangekondigd op die datum voor de vijfde keer voor een betere CAO te gaan staken. 

Om precies te zijn geldt de stakingsaanzegging op zaterdag 26 mei voor de volgende bedrijven/regio’s:

  • In West-Brabant zullen de bussen van Arriva (Bravo) naar verwachting niet rijden. Het gaat onder andere om de bussen rond Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda.
  • In Utrecht worden chauffeurs van Syntus Utrecht/Keolis gevraagd het werk neer te leggen. De oproep geldt dus NIET voor U-OV (Qbuzz).
  • In Groningen en Drenthe zullen de bussen van Qbuzz niet of nauwelijks rijden. Ook chauffeurs van Connexxion Taxi Services in Zuid-West-Drenthe worden opgeroepen het werk neer te leggen.
  • In de Gooi en Vechtstreek zullen bussen van Connexxion in de garage blijven.

De buschauffeurs vinden de werkdruk in het streekvervoer te groot. Ook wordt er in de CAO gesproken over de beloning. Volgens FNV worden ook reizigers gedupeerd door de enorme werkdruk. “Passagiers hebben daardoor veelvuldig te maken met rituitval en vertragingen,” aldus de vakbond. De CAO Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden