Kom kijken wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt

Foto:

Op zaterdag 2 juni 2018 opent Amphia de deuren voor publiek. Op de locaties van het ziekenhuis in Oosterhout (Pasteurlaan) en Breda (Langendijk en Molengracht) zijn verschillende activiteiten voor jong en oud te zien en te beleven. Zo kan iedereen op een leuke manier kennismaken met het ziekenhuis. Bezoekers zijn tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Zien, doen, beleven

Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers staan klaar om bezoekers de veelzijdigheid van het ziekenhuis te laten ontdekken. Op alle locaties is veel te zien, te doen en te beleven. Je kunt de zorg ervaren door bijvoorbeeld gezondheidstestjes te laten doen, het bezichtigen van operatiekamers of een ambulance. Per locatie zijn verschillende programma’s gemaakt met activiteiten die bezoekers kunnen doen. Deze staan op www.amphia.nl/opendag.

Locatie Pasteurlaan, Oosterhout

Op deze locatie pakt onder andere de Orthopedische kliniek Amphia groots uit. Er zijn een fysiotherapeut en een sportarts aanwezig die bewegingstesten afnemen. Er is ook een gipsverbandmeester, die bezoekers in het gips kan zetten. De afdeling Kindergeneeskunde heeft leuke activiteiten voor de kleine bezoekers en er kan een kijkje genomen worden op de afdeling.Tijdens de open dag kun je ook de operatiekamers bezichtigen.

Locatie Langendijk, Breda

Hier staan onder andere ouderenzorg en de zorg voor moeder en kind centraal. Er treed een seniorenkoor op en bezoekers kunnen een blik werpen op hoe de kraamafdeling werkt. De gehele zorgketen, van fertiliteit tot en met de kinderafdeling en alle stappen daartussen, is op deze locatie te bekijken. Is er een pop of knuffel ziek? Dan kunnen kinderen hier terecht bij de poppendokter.

Locatie Molengracht, Breda

De nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken komen aan bod. Bezoekers kunnen hier meekijken bij een operatie en ervaren hoe het is om zelf te opereren. In de centrale hal worden demonstraties gegeven van de Spoedeisende hulp en de Intensive care. Ook kunnen bezoekers zelf de zorg ervaren. Zij kunnen gezondheidstestjes doen, voor de ingang in een ambulance kijken, gips laten zetten, enzovoort. Bezoekers kunnen ook op de foto met een achtergrond uit het ziekenhuis en beleven hoe het is om bij Amphia te werken.

Nieuwbouw Amphia – Dag van de bouw
De nieuwbouw van het ziekenhuis op locatie Molengracht is op 2 juni ook toegankelijk voor publiek. Op deze dag vindt namelijk ook de landelijke Dag van de Bouw plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden