Amphia blikt terug op een zeer geslaagde open dag

Foto: Amphia

Afgelopen zaterdag opende Amphia de deuren voor het publiek tijdens de open dag. Het was een geslaagde dag voor de deelnemende locaties in Oosterhout (Pasteurlaan) en Breda (Langendijk en Molengracht).

Ruim 9000 bezoekers kwamen een kijkje nemen achter de deuren van Amphia en meedoen met activiteiten voor jong en oud. Ook de nieuwbouw trok vele geïnteresseerden, hier kwamen bijna 4000 mensen een blik werpen op de bouw.

Amphia artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers stonden klaar voor de vele bezoekers. Zij lieten hen de veelzijdigheid van het ziekenhuis ontdekken door te zien, te doen en te beleven. Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur: “Amphia medewerkers en medisch specialisten hebben zich vol ingezet voor een echte ervaring van het ziekenhuis voor de bezoekers. Bezoekers konden zelf in een simulatie ervaren hoe het is om te opereren. Dit maakte grote indruk op onze bezoekers, mooi om te zien.”

Op de drie locaties waren verschillende activiteiten gepland. In Oosterhout pakte onder andere de Orthopedische kliniek Amphia en de afdeling Kindergeneeskunde uit met leuke activiteiten. In Breda op de locatie Langendijk stonden ouderenzorg en de zorg voor moeder en kind centraal. Op de locatie Molengracht waren de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken te zien. In de centrale hal werden demonstraties gegeven van de Spoedeisende hulp en de Intensive care.

Door aannemersconsortium Four Care en Amphia werd in het kader van de Dag van de Bouw de nieuwbouw opengesteld voor bezoekers. Via een uitgezette route konden bijna 4000 geïnteresseerden zien hoe de bouw van het nieuwe ziekenhuis vordert. Tijdens de route kregen zij informatie over de bouw, de verschillende ruimtes en de nieuwe zorg- en werkprocessen in het ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden