Geslaagde Bredase Beweegweek

Foto: Breda Actief

De week van 18 tot en met 22 juni stond in het teken van de Bredase Beweegweek. Eerstejaars studenten van Fontys Sportkunde en sportcoaches van Breda Actief zetten vijf Bredase basisscholen in beweging.

Plezier hebben in sport en bewegen stond deze week centraal.

Groot aanbod

Van hoepeldans tot urban hockey en van Annemaria Koekoek tot stoepranden. Ruim 1200 leerlingen van De Wisselaar, De Fontein, Dirk van Veen, Winford Breda en De Horizon konden hun lol op. De studenten en sportcoaches zorgden voor een groot sportaanbod tijdens pauzes, gymlessen en extra beweegmomenten. Een gezamenlijke opening op iedere basisschool vol energie mocht hier natuurlijk niet aan ontbreken! Ook bij de wijkactiviteiten was er een middag ingericht voor de Bredase Beweegweek.

Een topweek

Een student draaide voor het eerst mee met de Bredase Beweegweek: “Alle kinderen krijgen binnen een week met verschillende en vooral vernieuwde sporten en trends te maken. Wat is nou mooier dan zo veel kinderen aan het bewegen te krijgen?!”

Ook Pleuni Rijvers, sportcoach in Noordoost, reageert enthousiast: “Het is tof om te zien dat alle kinderen veel bewegen en hierin vooral heel veel plezier hebben. Dat is ook wel het doel van de Bredase Beweegweek. Super dat het ook dit jaar weer gelukt is!”

Meer informatie

Naast de Bredase Beweegweek zetten sportcoaches zich met andere projecten in voor Bredase basisscholen en wijken. Iedereen die hier meer over wil weten kan contact opnemen met Pleuni Rijvers via [email protected] of bel naar 076 – 52 33 555.

Reacties

Cookieinstellingen