Eindwinst trefzekere hockeysters in Breda

Foto: Publiek domein

De Nederlandse hockeysters hebben op overtuigende wijze het vierlandentoernooi in Breda gewonnen.

In het bijprogramma van de Champions Trophy voor mannen was Oranje in de finale veel sterker dan Japan: 8-2. Voor de thuisploeg kwamen Frédérique Matla (twee), Maria Verschoor (twee) Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker en Kitty van Male tot scoren.

Voor Nederland was het de tweede overwinning op Japan binnen 24 uur. In de groepsfase zegevierde de ploeg van bondscoach Alyson Annan op vrijdag met 4-1 over de nummer twaalf van de wereldranglijst. Oranje versloeg in Breda tevens Spanje (2-0) en China (7-0).

Nederland is in voorbereiding op het WK in Londen (21 juli – 5 augustus). Oranje verdedigt in de Engelse hoofdstad de titel. Annan maakt na het weekeinde haar WK-selectie van achttien speelsters bekend. In de aanloop naar het WK werkt Nederland nog een oefentoernooi in Duitsland af, met het gastland, Argentinië en Nieuw-Zeeland als tegenstanders (11-14 juli).

Bron: ANP

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen