Prijswinnend bedrijf CodeGorilla naar Breda

Foto: Charlotte van der Velde (CodeGorilla)

Het IT-bedrijf CodeGorilla heeft sinds oktober een vestiging in Breda. De programmeerschool schoolt werkzoekenden om tot developers met IT-vaardigheden. In 2018 won het bedrijf de TEDx Startup Award.

De techschool helpt werkzoekenden die niet meer aan de slag kunnen omdat hun banen zijn verdwenen. Ze worden omgeschoold tot junior developers die het gat in de IT-branche kunnen vullen. Op dit moment is er volgens CodeGorilla landelijk een groeiend tekort IT-personeel met de juiste vaardigheden. Het bedrijf brengt de vaardigheden van deelnemers in kaart en matcht ze na een bootcamp aan werkgevers.

Acht deelnemers
Op dit moment studeren acht studenten bij CodeGorilla Breda. In januari gaat een nieuwe groep van start, waarvoor het bedrijf al meer dan honderd aanmeldingen binnen heeft. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot het einde van het jaar aanmelden.

Eerdere vestigingen
De sociale onderneming opende eerder al vestigingen in Groningen, Leeuwarden en Enschede. Meer informatie over aanmeldingen is te vinden op de website van CodeGorilla.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden