Verzilverlening Breda voor meer passende woningen voor ouderen

Foto: Asja Vossen

De Verzilverlening Breda biedt mensen een aantrekkelijke lening om hun huis levensloopgeschikt te maken. Het is een hypothecaire lening bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVN), gebaseerd op de overwaarde van de woning.

Ze is bedoeld voor mensen die maximaal 10 jaar voor hun pensioengerechtigde leeftijd zitten en een maximum jaarinkomen hebben van bruto € 45.000 per huishouden. Het te lenen bedrag is minimaal € 2.500 en maximaal € 30.000. De Verzilverlening Breda is bedoeld voor het levensbestendig en seniorvriendelijk maken van de eigen woning. Dit kan bijvoorbeeld door het verwijderen van drempels, het plaatsen van een inloopdouche en elektronische maatregelen om de woning veiliger te maken.

Daan Quaars, wethouder Wonen: ‘’Fantastisch wonen voor iedereen staat de komende jaren in Breda centraal. Voor jongeren, studenten, starters en senioren. Voor die laatste groep bijvoorbeeld door aanpassen van hun bestaande woning. Met de Verzilverlening kunnen mensen langer veilig en comfortabel in hun eigen woning en omgeving blijven wonen. En ook het aantal particuliere woningen dat levensloopgeschikt is neemt toe.‘’

De Verzilverlening verschilt van de al bestaande Blijverslening, die als eis heeft dat elke maand rente en aflossing betaald worden. De lening en bijkomende kosten van de Verzilverlening betalen mensen pas aan het einde van de looptijd van de hypotheek. In mei staat de verzilverlening op de agenda van de Bredase gemeenteraad. Dan staan op www.breda.nl informatie, voorwaarden en een digitale folder.

'

Reacties

article
234875
De Verzilverlening Breda biedt mensen een aantrekkelijke lening om hun huis levensloopgeschikt te maken. Het is
https://breda.nieuws.nl/nieuws/234875/verzilverlening-breda-voor-meer-passende-woningen-voor-ouderen/
2019-04-16T08:05:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2015/04/gemeente_breda_logo.jpg
Nieuws