JOVD blij met experiment legaal gekweekte wiet

Foto: Publiek domein

De JOVD Baronie van Breda, de onafhankelijke jongerenorganisatie van de VVD, is blij dat de gemeente Breda zich heeft aangemeld voor het experiment met legaal gekweekte wiet.

Burgemeester Paul Depla maakte dit afgelopen maandag bekend. “De JOVD is al langere tijd voorstander van een verregaande legalisering van de productie, handel en consumptie van drugs zolang er geen te groot risico is voor de volksgezondheid. Dat Breda zich daarbij in de voorhoede bevindt is ontzettend goed nieuws.”, aldus Jordie van der Burgt, voorzitter.

In de huidige situatie is het zo dat coffeeshops cannabis aan klanten mogen verkopen, maar de inkoop ervan nog steeds illegaal is. “Volstrekt absurd”, aldus de voorzitter. “Met het huidige beleid worden coffeeshophouders in de armen van de georganiseerde criminaliteit geduwd om aan hun handelswaar te komen. Bovendien is het hypocriet dat het gebruik van alcohol en tabak aantoonbaar meer schade aanricht en meer verantwoordelijk is voor het verstoren van de openbare orde, maar wiet verboden is.”

De liberale jongeren hopen tenslotte dat het experiment een stap is naar meer proeven in de toekomst. “Breda zou bijvoorbeeld kunnen lobbyen voor een proef met legale xtc”, concludeert Van der Burgt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden