Bredase kinderen naar De Efteling met Het Vergeten Kind

Foto: Waalwijk.nieuws.nl
Stichting Het Vergeten Kind trapt op 23 juli de jaarlijkse Heppie Zomertour af in de Efteling. Maar liefst 800 kinderen vanuit het hele land vertrekken die dag vanuit Breda en andere gemeentes per bus naar de Efteling waar ambassadeur van Het Vergeten Kind Juvat Westendorp ze feestelijk ontvangt.
Het Vergeten Kind organiseert deze zomertour jaarlijks voor kinderen in Nederland die niet op vakantie kunnen. 
 
Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie.
Dit blijkt uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden​. ​Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om multiprobleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders. “Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij de zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn. Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind. 
 
Heppie Zomertour
Een van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. De tour start op 23 juli in attractiepark de Efteling. De kinderen krijgen een geheel verzorgde dag in het park. Vanuit 50 gemeenten zullen ca 2000 kinderen gedurende de zomervakantie niet alleen de Efteling, maar ook Dierenpark Amersfoort, Familiepark Drievliet en Attractiepark Slagharen bezoeken.
Heppie Vakanties & Weekenden
Het Vergeten Kind organiseert naast de Heppie Zomertour ook Heppie Vakanties & Weekenden voor kinderen van 6 t/m 18 jaar. De vakanties worden begeleid door pedagogisch getrainde vrijwilligers die aandacht en zorg kunnen geven aan elk individueel kind. Bij de Heppie Vakanties draait alles om gezelligheid, lol en onbezorgd spelen. 
 
Wat doet Het Vergeten Kind?
Het Vergeten Kind is er voor kwetsbare kinderen in Nederland die niet de kans krijgen kind te zijn, omdat ze worden ingesloten door problemen in de thuissituatie In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo onveilig dat ze niet meer thuis kunnen wonen. De stichting strijdt ervoor dat deze kinderen gezien en gehoord worden, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij.
'

Reacties

article
237226
Stichting Het Vergeten Kind trapt op 23 juli de jaarlijkse Heppie Zomertour af in de
https://breda.nieuws.nl/nieuws/237226/bredase-kinderen-naar-de-efteling-met-het-vergeten-kind/
2019-07-15T11:44:53+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2016/05/09141404/Efteling-ingang.jpg
Nieuws