Met de bus van CS Breda naar Charleroi Airport

Foto: Bianca Dijck - Flits en Klik

Breda is weer een busverbinding rijker! Sinds kort kun je vanuit de stad met de bus naar de luchthaven Charleroi Airport.

Naast een snelle treinverbinding kun je nu dus ook met de bus naar de luchthaven in Charleroi. Eén van de ambities van Breda is een internationale schakelstad zijn. Een stad die goed bereikbaar is voor inwoners, bezoekers en bedrijfsleven.  Via de weg én het openbaar vervoer.

CS Breda > Charleroi Airport

De bussen van de firma Flibco zijn speciaal bedoeld voor reizigers met een vliegticket van of naar de luchthaven Charleroi en zetten reizigers voor de deur van de terminal af. De bussen rijden 10 keer per dag, elke 2 uur, zonder overstap vanaf de halte aan de Stationslaan. Een busrit naar Charleroi Airport duurt 2 uur en 45 minuten, in de spitsen 15 tot 30 minuten langer. De bussen zijn uitgerust met schermen waarop reizigers actuele informatie over hun vlucht kunnen zien, zoals vertrektijden en eventuele vertragingen.

Boaz Adank, wethouder Mobiliteit en Bereikbaarheid: ‘’We werken aan Breda als internationale schakelstad, bereikbaar via de weg en met openbaar vervoer. Met deze nieuwe halte voor internationale bussen zijn we hier weer een stap dichterbij. De internationale bereikbaarheid van Breda neemt toe en voor Bredanaars is het vliegveld nu sneller en goedkoper te bereiken. Ook de internationale trein van Amsterdam naar Brussel rijdt sinds vorig jaar april al via Breda.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen