Brabant verwacht honderden boeren op slotdag protest

Foto: Pexels

Op de slotdag van de boerenprotesten in Noord-Brabant worden vrijdag ongeveer 500 boeren verwacht bij het provinciehuis in Den Bosch. De protesten begonnen afgelopen maandag.

Elke dag verzamelden zich rond de honderd boeren bij het Brabantse bestuurscentrum, waarbij ze hun trekkers naast de ingang van het provinciehuis parkeerden. De protesten hadden steeds een publieksvriendelijk karakter, zo meldt het ANP.

De laatste dag van het protest is tegen de achtergrond van een debat van Provinciale Staten, dat in de middag begint. Op de agenda staat een interim omgevingsverordening, met daarin afspraken rond veehouderijen en hun stalsystemen. Dat debat is met veel spanning omgeven.

De brede coalitie van CDA, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks is verdeeld door de opstelling van het CDA. Milieumaatregelen dwingen boeren om uiterlijk 1 april 2020 vergunningen aan te vragen voor aanpassingen in hun stallen. Het CDA acht die deadline onhaalbaar. D66, GroenLinks en PvdA vinden uitstel onaanvaardbaar.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden