Drie mannen voor rechter om liquidatie Lunetstraat

Foto: Jack Janssen fotografie

Drie mannen moeten maandag, dinsdag en donderdag voor de rechtbank in Breda verschijnen voor hun vermeende rol bij de liquidatie van Peter van der Linde. De 60-jarige Bredanaar werd in januari 2017 doodgeschoten op een fietspad bij de Lunetstraat in zijn woonplaats, vermoedelijk na het verlaten van een café in de buurt.

Van der Linde was een bekende in het criminele milieu en een vriend van Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. De voormalig leider van de motorclub heeft vorig jaar ook een verklaring afgelegd over de moord.

Een van de verdachten in de zaak werd opgepakt na een undercoveroperatie van de politie. Daarbij zou deze David J. uit Sint Willebrord zijn verleid tot een verklaring over de moordzaak. Hij zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat Corné R. uit Sprundel de schutter was en dat Piet S. uit Etten-Leur het slachtoffer uit het café zou hebben gelokt.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden