Basisschool De Springplank breidt voltijds HB-onderwijs uit

Foto: De Springplank

Begin dit schooljaar is Obs De Springplank in Teteringen gestart met groep 2/3 waarin kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong voltijds onderwijs voor hoogbegaafden krijgen aangeboden.

Deze kinderen willen we door laten groeien en daarom breiden we ons aanbod uit. We continueren groep (1)/2/3 en starten vanaf schooljaar 2020/2021 met groep 4/5/6. Ook voor kinderen uit groep 1 is er dus de mogelijk om in te stromen!

Uitbreiding voltijds HB-onderwijs

De basisvakken (taal, rekenen, lezen, begrijpend lezen) bieden we in een compacte vorm aan. Dat wil zeggen dat we de reguliere lesstof indikken tot 25-50%. De extra tijd die hierdoor beschikbaar komt besteden de kinderen aan verbreding en verdieping. Verbredend werk richt zich op vakken die niet standaard in het basisschoolprogramma zitten, zoals het leren van een vreemde taal, het oplossen van een technisch probleem, filosofie, programmeren, of het werken aan uitdagende projecten.

We merken dat kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong uitgedaagd moeten worden, maar dat ze niet gewend zijn dat iets moeilijk is of niet meteen lukt. Daarom besteden we veel tijd aan het maken van een planning en het ‘leren leren’. We oefenen de executieve vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die zorgen voor efficiënt, sociaal en doelgericht gedrag. Doordat kinderen met gelijkgestemden (peers) omgaan en deze uitdaging aan moeten gaan worden ze geprikkeld moeite te doen om een doel te bereiken. Samen komen ze dan een stuk verder. Een groot bijkomend effect is dat de kinderen veel lekkerder in hun vel zitten. Ze slapen ‘s nachts beter en spreken meer af. Ouders zijn erg blij dat hun kinderen weer met plezier naar school gaan.

Door deze mooie ontwikkeling is er ook vanuit de omgeving interesse voor deze, voorheen onderbelichte, doelgroep. Hier hebben we ook ruimte voor, zodat we misschien ook uw kind een passende plek kunnen bieden! Meer informatie is te vinden op de website van de school of maak een afspraak voor een rondleiding. We laten u graag in de praktijk zien wat we doen! We zijn er trots op dat we dit aanbod aan deze kant van Breda kunnen bieden en vertellen dit graag aan u! Er is op 18 februari om 19.15 uur een informatieavond en op 13 maart om 9.30 uur een informatieochtend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden