Commando-overdrachten bij de KIM en KMA

Foto: Nederlandse Defensie Academie

Kapitein ter zee Jaco de Bruijn draagt op vrijdag 24 januari in Den Helder het commando over het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) over aan ranggenoot Wilko van Zanten.

Op woensdag 5 februari draagt kolonel der fuseliers Joost Doense in Breda het commando over de Koninklijke Militaire Academie over aan ranggenoot kolonel-vlieger Gerbe Verhaaf (zie foto). Het KIM en de KMA verzorgen voor Defensie de initiële officiersopleidingen en maken deel uit van de Nederlandse Defensie Academie.

Commando-overdracht KIM

De ceremoniële plechtigheid vindt op vrijdag 24 januari 2020 om 14:00 uur plaats in sporthal De Zweedse op het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder, onder toeziend oog van personeel, militaire autoriteiten en genodigden. Na een toespraak van de huidige commandant wordt het bevel overgedragen aan zijn opvolger. De plechtigheid wordt afgesloten met een toespraak van de nieuwe commandant.

Commando-overdracht KMA

De ceremoniële plechtigheid vindt op woensdag 5 februari 2020 om 13:45 uur plaats op de parade van het Kasteel van Breda, onder toeziend oog van personeel, militaire autoriteiten en genodigden. Na een toespraak van de huidige commandant wordt het bevel overgedragen aan zijn opvolger. De plechtigheid wordt afgesloten met een toespraak van de nieuwe commandant.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden