Aanpassingen van NS en Arriva dienstregeling

Foto: Bianca Dijck - Flits en Klik

NS en ProRail doen er alles aan om te zorgen dat reizigers die afhankelijk zijn van de trein de komende weken kunnen blijven rekenen op een voorspelbare en betrouwbare dienstregeling.

Daarom zullen de treinen vanaf aanstaande zaterdag niet volgens de normale dienstregeling rijden. Vanaf zaterdag 21 maart 2020 rijden we een speciale basisdienstregeling. De Arriva bussen rijden donderdag met een andere dienstregeling (zie bericht onderaan).

Aanpassing dienstregeling
Mede als gevolg van de overheidsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is het aantal treinreizigers de afgelopen dagen drastisch gedaald. Met de nieuwe basisdienstregeling bieden we voldoende capaciteit om alle reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men in de trein voldoende afstand van elkaar kan houden.

Het rijden van treinen is mensenwerk. Omdat het coronavirus voorlopig nog in Nederland zal zijn, is het van belang om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze collega’s. Met deze speciale basisdienstregeling houden we rekening met een stijgend aantal ziektemeldingen in vitale functies bij NS en ProRail. Tegelijkertijd zijn we zuinig op onze collega’s door ze alleen in te zetten waar ze nu nodig zijn.

Wat verandert er?
• Vanaf ieder station in Nederland rijden, in alle richtingen, twee treinen per uur
• Alleen vanaf stations waar nu één keer per uur, per richting, een trein vertrekt, blijft dit zo
• Op enkele belangrijke noordzuid- en oostwestverbindingen rijden Intercity’s: Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder, Maastricht-Eindhoven, Enschede-Utrecht
• Op andere trajecten rijden Sprinters, die op elk tussengelegen station stoppen
• De Intercity direct en de Intercity Den Haag-Eindhoven rijden niet
• Nachttreinen rijden niet
• Ook de internationale treinen rijden volgens een sterk aangepaste dienstregeling. Hoe dit er precies uit gaat zien, is ook afhankelijk van het beleid in het buitenland en de beschikbare capaciteit. Meer informatie vindt u op nsinternational.nl.

Wat betekent dit voor u?
Er rijden minder treinen waardoor u helaas rekening moet houden met langere reis- en overstaptijden. Ga goed voorbereid op reis en check kort voor vertrek altijd de NS Reisplanner of de NS-app voor een actueel reisadvies.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden