Doe jij al mee aan de Knuffelbeerjacht voor kinderen in de buurt?

Foto: Birgit Giepmans

De gedachte erachter is dat kleine kinderen die met hun ouders naar buiten gaan een leuke afleiding hebben namelijk; op Berenjacht gaan. Op deze manier creëren we met zijn allen een leuk buitenspel voor kinderen.

Het valt momenteel voor veel ouders niet mee om hun kleintjes te vermaken gedurende deze Corona-crisis. Precies om die reden is deze Berenjacht bedacht. Wanneer ouders met hun kinderen naar buiten gaan voor hun dagelijkse portie vitamine D en beweging, kunnen de kinderen nu onderweg knuffelberen spotten. De knuffelberen-actie is over komen waaien uit België en Australië. De Nederlandse initiatiefneemster hiervan is Petra van der Stelt uit Delft.

Voor deze actie is een speciale Facebookpagina aangemaakt waar je je aan kunt melden voor de Berenjacht of als Knuffelberen hotspot. De kaart met alle locaties kun je vinden op www.berenjachtkaart.nl. Belangrijk is wel, dat alle Knuffelbeereigenaren zich op de pagina even aanmelden zodat de kinderen weten in welke straten ze de Beren kunnen vinden. Zorgen maken om je privacy is niet nodig. Je verschijnt namelijk anoniem met enkel een berenkopje op de speurkaart. Inmiddels doen er al meer dan 40.258 mensen mee.

Berenjacht in Breda volgens RIVM richtlijnen

In Breda zijn er inmiddels al honderden Knuffelberen te spotten, maar voor de kinderen is het natuurlijk hartstikke leuk wanneer er elke dag nieuwe Beren bijkomen. Er is inmiddels ook een lokale Facebookpagina aangemaakt: Berenjacht Breda. Hierop kun je berichtjes en foto’s uit Breda vinden en ook leuke kleurplaten. Veel plezier met de Berenjacht.

Natuurlijk zijn alle richtlijnen van het RIVM ook op de Berenjacht van toepassing. Dat wil zeggen in dit geval;

  • Ga niet in groepen op Berenjacht, enkel ouders of verzorgers met hun eigen kinderen uit dezelfde (samengestelde) gezinnen of huishoudens.
  • Houdt altijd afstand van anderen, in Nederland hanteren wij een minimale anderhalve meter grens.
  • Even je handen wassen voor en na de Berenjacht, niezen en hoesten in je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken.

Bekijk de weersverwachting

Zondag 5 april kan het weleens 20 graden gaan worden. Bekijk de weersverwachting in Breda voor de komende dagen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden