Amphia update: nog 24 Covid-19 patiënten in het ziekenhuis

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden totaal 24 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 9 op de intensive care.

Hoewel de druk op de intensive care aan het afnemen is, heeft het Amphia in eerste instantie woensdag foutieve cijfers doorgegeven na een intern rekenfoutje. Later op de dag werden de cijfers opnieuw bekendgemaakt. Uiteraard is dat in het artikel van woensdag aangepast en hebben we de nieuwe cijfers meegenomen in de dagelijkse vergelijking hier onder. Dit was de stand van zaken bij Amphia gisteren, woensdag 6 mei 2020. Tussen haakjes staat het verschil met 24 uur eerder.

Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 95 mensen (=0) overleden aan de gevolgen van het virus. Er worden totaal 24 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 9 (-1) op de intensive care. Er zijn in de 24 uur voor deze standopmaak 2 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 265 patiënten.

Extra IC-capaciteit bij Amphia

COVID-19 patiënten worden op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen). Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. De intensive care van Amphia heeft een standaard capaciteit van 30 bedden. Er is extra IC capaciteit gerealiseerd bij de IC. Amphia kan door deze maatregel een maximale IC-capaciteit van 56 bedden realiseren. Deze 56 IC-bedden zijn er zowel voor corona-patiënten als voor de niet corona-patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden