RIVM update: 21 coronadoden en afname aantal zieken | 40 coronapatiënten op de Brabantse IC’s

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten, zo meldt het  RIVM. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Afname aantal zieke mensen door COVID-19

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC intensive care -opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel. De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit 5%, maar eind maart was 29% van het aantal testen positief voor het coronavirus.

40 coronapatiënten op de IC in Brabant

Uit de cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) blijkt dat momenteel nog veertig personen met coronaverschijnselen op de intensive care in de Brabantse ziekenhuizen liggen. Begin april waren dat er nog ruim 180 personen. Bijna zeventig nieuwe Covid-19 patiënten werden de afgelopen 24 uur opgenomen in Brabantse ziekenhuizen. In heel Nederland lagen op het piekmoment van 7 april er 1.424 coronapatiënten op de intensive care.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden