Weer bijna 400 coronabesmettingen vastgesteld | drie coronapatiënten in Amphia ziekenhuis

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend bij 372 mensen vastgesteld. Dat is iets meer dan op zondag. Het is de vijfde achtereenvolgende dag dat het aantal nieuwe coronagevallen boven de 300 uitkomt. In de afgelopen zeven dagen waren er meer dan 2300 positieve tests.

De regio Rotterdam-Rijnmond blijft de grootste brandhaard. Het coronavirus werd daar 121 keer vastgesteld. Haaglanden noteerde 51 nieuwe besmettingen, in Amsterdam-Amstelland kwamen vijftig nieuwe coronagevallen aan het licht en in Midden- en West-Brabant kregen 38 mensen te horen dat ze het virus hadden opgelopen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt dinsdag hoeveel coronagevallen in de afgelopen week zijn doorgegeven. Vorige week meldde het instituut 1329 nieuwe besmettingen, de week ervoor 987. Bij elkaar kwam dat neer op 2316 coronagevallen in twee weken tijd.

Stand van zaken Amphia ziekenhuis

Er worden momenteel drie patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia. Geen van hen ligt op de intensive care.

Twee maal per week geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia maandagmorgen 3 augustus om 8.00 uur (tussen haakjes het verschil met 27 juli):

  • Er worden totaal 3 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 0 (-1) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 107 mensen (+1) overleden aan de gevolgen van het virus.
  • Er zijn in totaal 318 patiënten (+2) met COVID-19 uit Amphia ontslagen.

Stand van zaken landelijk

Het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend bij 372 mensen vastgesteld. Dat is iets meer dan op zondag. Het is de vijfde achtereenvolgende dag dat het aantal nieuwe coronagevallen boven de 300 uitkomt. In de afgelopen zeven dagen waren er meer dan 2.300 positieve tests. De regio Rotterdam-Rijnmond blijft de grootste brandhaard, zo meldt het ANP. Het coronavirus werd daar 121 keer vastgesteld. Haaglanden noteerde 51 nieuwe besmettingen, in Amsterdam-Amstelland kwamen vijftig nieuwe coronagevallen aan het licht. In onze regio Midden- en West-Brabant kregen 38 mensen te horen dat ze het virus hadden opgelopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden