Lokaal duurzaam kerstpakket gaat Stichting Nora Werkt door de corona crisis helpen

Foto: Stichting Nora Werkt

Stichting Nora Werkt heeft de afgelopen periode een flinke omslag moeten maken in haar bedrijfsvoering. Het management heeft het bedrijf in korte tijd moeten omturnen naar een productiebedrijf.

Het doel van het management samen met de Raad van Advies is om 2000 lokale duurzame Relatiegeschenken te verkopen aan ondernemers in de regio Breda. Hiermee is de Stichting gered en kunnen de 10 betaalde arbeidskrachten uit de doelgroep hun baan behouden.

Omslag tijdens Covid-19

Tijdens de COVID-19 heeft Nora Werkt zich moeten oriënteren op andere verdienmodellen. “Wij hadden ons met Nora Werkt begin 2020 ten doel gesteld zoveel mogelijk medewerkers bij externe bedrijven te plaatsen middels onze Community. Vanwege de Corona Crisis zagen we dit in maart volledig instorten en hebben we ons moeten oriënteren op andere producten en diensten” aldus Marc Mutsaars, voorzitter van de Stichting. Samen met het project Starters4Communities heeft de Stichting deze omslag gemaakt en een lokaal en duurzaam Kerst/ Relatiepakket ontwikkeld.

Kerstpakket met duurzame, lokale producten uit Breda

Het kerstpakket is gevuld met duurzame, lokale producten uit Breda en omgeving. De basis van het pakket is het door de stichting zelf ontworpen Picknick – Lounge kleed. Dit kleed is deels gemaakt van oude bannerstof en kan bedrukt worden met een eigen logo. Het kleed is dus duurzaam en ook nog Social Distancing Proof vanwege de 1,50 meter doorsnede. “Door het kerstpakket te vullen met lokale producten kunnen wij lokale ondernemers helpen en daarnaast ondernemers kennis laten maken met de veelzijdigheid aan heerlijke en mooie producten die Breda en omgeving te bieden heeft, een mooie win-win situatie” aldus Corné van Nispen (bestuurder Stichting).

De kerstpakketten zijn te bestellen vanaf 5 pakketten en kosten 47,50 euro per stuk exclusief btw. “Ook de bezorgkosten nemen wij voor onze rekening en wij bezorgen de pakketten niet standaard! Deze worden door onze medewerkers bezorgd en uitgedeeld onder het personeel. Wij doen dit op deze manier omdat wij onze medewerkers niet alleen echt werk willen geven maar ook zichtbaar willen maken”, aldus Corné van Nispen.

“We lanceren het product vanaf vandaag op onze website www.norawerkt.nu/kerstpakketten en zullen ondernemers uit ons netwerk benaderen. Met het ondernemers klimaat in Breda, een actieve, sociale en ondernemende gemeente moet het lukken om bedrijven duurzaam te laten investeren in ons en een pakket voor hun medewerkers of klanten af te nemen. Ze krijgen er een fantastisch pakket voor terug en daarnaast maken ze samen met ons de zeker in deze tijd zo belangrijke impact voor onze doelgroep.” aldus Marc Mutsaars.

Over Stichting Nora Werkt

Stichting Nora Werkt is een sociale onderneming en is in 2017 opgericht door Marc Mutsaars en Corné van Nispen. Beide zijn bestuurslid en worden hierin ondersteund door een ervaren Raad van Toezicht. Nora Werkt helpt mensen met een verstandelijke beperking aan echt werk. De Stichting doet dit middels de Community en de in eigen beheer opgerichte Knuffelfabriek. Er zijn op dit moment 10 mensen uit de doelgroep aan het werk met een arbeidscontract, een drietal mensen vanuit dagbesteding en diverse stagiaires van het Breda College en de Praktijkschool Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden