Alternatieve Singelloop gaat door met verscherpte corona-maatregelen

Foto: Wendy Wiebenga

De alternatieve Singelloop gaat door, ondanks de verscherpte corona-maatregelen die eerder deze week werden aangekondigd door het kabinet. Na een extra vergadering besloot de organisatie dinsdagavond verschillende onderdelen te schrappen. De Singelloop zou dit jaar al doorgaan in aangepaste vorm.

Geen groot publiek, warming up of start bij het Chasséveld; dat waren de grootste aanpassingen die Stichting De Bredase Singelloop moest doorvoeren om een alternatieve editie door te laten gaan. Daar komen door de strengere maatregelen nog een aantal wijzigingen bij, zo maakt het bestuur bekend in een persbericht.

Startmoment verplaatst
De belangrijkste verandering: het symbolische startmoment bij het Amphia ziekenhuis wordt verplaatst naar een andere locatie. Om te voldoen aan de verscherpte richtlijnen – zo mag een gezelschap uit niet meer dan 4 personen bestaan – wordt hier een alternatieve invulling aan gegeven. Ook andere gezamenlijke elementen van de dag worden afgeschaald. Bij de live televisieuitzendingen is geen publiek meer aanwezig en ook de slotmaaltijd met vrijwilligers wordt voor dit moment geschrapt.

Lopen vanuit achterdeur
Een Singelloop zonder publiek. Anders dan normaal, maar wel passend bij het, speciaal voor in coronatijd bedachte, nieuwe concept: lopen vanuit je eigen achterdeur. Volgens de organisatie lopen op 4 oktober in totaal 3.775 deelnemers zelfstandig mee. Zij bepalen hun eigen start- en eindpunt, zolang ze maar individueel of in een kleine groep lopen. Via de social mediakanalen en beelden op lokale televisie zijn de renners te volgen.

1,5 meter
Het bestuur van de Bredase Singelloop roept tot slot alle deelnemers en supporters op de dag op een verantwoorde manier te vieren. Corona-proof: met maximaal vier personen in een gezelschap en op 1,5 meter afstand.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden