Ruim 200 kringloopwinkels waaronder Vindingrijk Breda voorzien van zo’n 47.000 LED-lampen

Foto: Vattenfall/Jorrit Lousberg

 Wie op 10 oktober een gebruikte armatuur koopt bij de kringloopwinkels met het keurmerk 100% Kringloop krijgt daar een nieuwe LED-lamp bij.

Vrijwilligers van Vattenfall en Signify, het voormalige Philips Lighting, hebben op de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid op 9 oktober alle aangeboden lampen in deze winkels kosteloos vervangen door energiezuinige Philips LED-verlichting *.

Deze actie is de kick-off van een nieuwe samenwerking tussen Vattenfall en Signify, om de voordelen van energiezuinige LED-verlichting bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

167 ton CO2 reductie per jaar

Onderzoek laat namelijk zien dat slechts 23% van de lampen die mensen in huis hebben LED-verlichting is. Het merendeel van de lampen in huis is nog halogeen, spaarlamp of zelfs een gloeilamp. Het overstappen op LED kan gemiddeld 90 kg CO2 uitstoot per jaar per huishouden schelen én zo’n 10 euro besparing op energiekosten per lamp.

In totaal zijn er 46.328  Philips LED-lampen uitgereikt aan de kringloopwinkels, goed voor een besparing van maar liefst 167 ton CO2 per jaar. Met deze actie stimuleren Vattenfall, Signify en 100% Kringloop duurzaam hergebruik en maken ze energiebesparing betaalbaar.

De actie loopt bij 215 kringloopwinkels in heel Nederland. In Noord-Brabant zijn dat de winkels van De Kringloper in Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Steenbergen, 2Switch in Gemert, Kringloop De Kempen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre, Kringloopbedrijf Oss, Kringloop Bernheze in Heesch, Kringloopcentrum Altena in Almkerk, Kringloopwinkel Helmond, de winkels van Het Goed in Best, Boxtel, Eindhoven, Geldrop, Nuenen en Schijndel, La Poubelle in Tilburg, Rijen en Goirle, Vindingrijk Breda en Den Bosch, Karoessel Woensel-West in Eindhoven en Stichting Actief in Boxmeer en Cuijk. Eén van de 215 vestigingen maakt bovendien kans op een duurzame make-over.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden