Hond Nica van baasje Claudia Zwarts is de Mooiste Hond van Breda

Foto: Claudia Zwarts

Hond Nica van baasje Claudia Zwarts is de winnaar van de titel ‘Mooiste Hond van Breda 2020’. Dat blijkt uit de resultaten van de vierde Mooiste Hond-verkiezing. Nica won met 98 online stemmen van het publiek.

Breda’s mooiste
Op de tweede en derde plek eindigden de honden Zazu met 73 en Buddy met 72 stemmen. In de gemeente Breda deden dit jaar 18 honden mee aan deze verkiezing.

Landelijke verkiezing
De viervoeters die de meeste stemmen halen in hun gemeente worden uitgeroepen tot provinciewinnaars. Bailey uit Den Bosch kreeg meer stemmen dan de Bredase winnaar: in totaal 791. Nica eindigde in Brabant op de zestiende plek en mag daarom niet meestrijden om de landelijke titel. De landelijke winnaar wordt uiteindelijk gekozen door een deskundige jury.

Coronavirus
Door de maatregelen tegen het coronavirus vindt er dit jaar geen fysieke finale plaats. In plaats daarvan wordt aan alle provinciewinnaars gevraagd een filmpje toe te sturen dat wordt beoordeeld door de jury. Het belangrijkste beoordelingscriterium hierbij is dat de interactie tussen hond en baas goed zichtbaar is.

Winnaar van Nederland
Wie uiteindelijk de Mooiste Hond van Nederland wordt, bepaalt de jury later deze maand. Op 29 oktober weten we wie er met de titel vandoor gaat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden