Amphia update: 50 coronapatiënten in behandeling, landelijke stijging Covid-19 besmettingen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 50 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 13 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op donderdag 12 november om 8.00 uur (tussen haakjes het verschil met maandag 9 november, 8.00 uur ):

  • Er worden 50 patiënten (-6) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 13 (=0) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 138 (+3) mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • In totaal zijn er 533 (+23) patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen.

Amphia heeft een reguliere IC-capaciteit van 24 bedden. Vanwege de toename van het aantal COVID-19 patiënten is de capaciteit op de IC opgeschaald naar 28 bedden.

Landelijke stijging Covid-19 besmettingen

ANP/Nieuws.nl meldt dat tussen woensdagochtend en donderdagochtend landelijk 5.658 nieuwe coronagevallen zijn geregistreerd. Dat is hoger dan woensdag, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5.418 gevallen meldde. Op dinsdag meldde het instituut 4.682 positieve tests. Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 89. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 76 sterfgevallen gemeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden