Diagnose Mantelzorg is live met 50 video’s

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Het nieuwe online platform Diagnose Mantelzorg is live. Diagnose Mantelzorg geeft antwoord op vragen van mantelzorgers. De antwoorden komen van professionals uit Breda.

Zij werkten mee aan het opnemen van ruim 50 video’s die vanaf nu te zien zijn op www.diagnosemantelzorg.nl en YouTube. Met deze video’s krijgen mantelzorgers vanaf het begin de juiste informatie en antwoorden op vragen over (respijt)zorg.

Vragen beantwoord
Wanneer iemand een diagnose krijgt, betekent dat óók voor de familie en naasten het begin van een nieuw leven. Zij krijgen als het ware de diagnose ‘mantelzorg’. Mantelzorgers kunnen veel vragen hebben. Op www.diagnosemantelzorg.nl worden deze vragen beantwoord, in korte video’s. Diagnose Mantelzorg is er voor alle mantelzorgers. Of zij nu net mantelzorger zijn, of al langere tijd voor iemand zorgen. De komende tijd worden er nog meer video’s geplaatst. Via de site kunnen mantelzorgers zelf ook vragen indienen.

Op tijd de juiste informatie of vervangende zorg
Mantelzorgers doen fantastisch werk. Vaak staan zij dag en nacht klaar voor een ander. Mantelzorgers doen dat uit liefde, maar het is zeker niet vanzelfsprekend: het verdient waardering. In de Week van de Mantelzorg is er extra aandacht voor de mantelzorger zelf. Daarom is juist in deze week het platform Diagnose Mantelzorg gelanceerd. Zo kunnen mantelzorgers op tijd de weg vinden naar informatie of vervangende zorg. Diagnose Mantelzorg is ontwikkeld in opdracht van Zorg voor elkaar Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden