Rotonde Heerbaan is weer open voor het (fiets)verkeer

Foto: Pixabay

De nieuwe rotonde op de Heerbaan is open voor alle verkeer. Vanaf vrijdagmiddag 13 november kan het verkeer weer rijden over de Heerbaan, tussen Tilburgseweg en de Claudius Prinsenlaan.

Ook is een nieuw stuk fietspad aangelegd en dat maakt de fietsverbinding Breda-Tilburg een stuk comfortabeler. Wijkraad Heusdenhout pleit al langer voor een nieuw hart van de wijk. Met de nieuwe rotonde kunnen
mensen bij het winkelcentrum makkelijker en veiliger oversteken, wordt de snelheid uit het verkeer gehaald en heeft Heusdenhout nu een mooi nieuw hart.

Precieze invulling van de rotonde nog open

Daan Quaars, wethouder mobiliteit: ‘De rotonde brengt Heusdenhout samen. We denken samen met de wijkraad nog na over de precieze invulling van de rotonde, maar we hebben veel aandacht voor het groen, zodat de rotonde mooi in de omgeving past. En wat krijgt de fietser de ruimte! Prachtig dat het nieuwe stuk fietspad 4 meter breed is. We zien steeds meer én andere fietsers op de fietspaden, zoals elektrische fietsen, bak- en bezorgfietsen. Dat stelt andere eisen aan fietspaden. Ik ben blij dat we met de aanpak van de Heerbaan meteen het fietspad toekomstproof hebben kunnen maken.’

Het nieuwe stuk fietspad verbindt de fietsstraat Heusdenhoutsestraat met het fietspad langs de Tilburgseweg. Het is het eerste fietspad in Breda wat volgens de nieuwste richtlijnen voor dit soort provinciale fietsroutes is gemaakt, de provincie betaalt voor de helft hieraan mee. De potentie voor dagelijks fietsgebruik is in de regio erg groot. Door de enorme vlucht van de elektrisch fiets, fietsen mensen langere afstanden. Voor afstanden tot ongeveer 15 kilometer wordt steeds vaker de fiets gebruikt.

De gemeente Breda zet met steun van de provincie in op een netwerk van snelfietsroutes naar de omliggende kernen. De snelfietsroute naar Etten Leur is al ongeveer 15 jaar geleden aangelegd en het gebruik van deze route blijft groeien. De fietsroute naar Tilburg wordt nu gerealiseerd. Ook richting een aantal andere omliggende kernen, zoals Terheijden en Rijsbergen liggen al goede fietsvoorzieningen. Naast dat we het regionale fietsverkeer faciliteren, heeft Breda ook oog voor onze eigen fietsers die naar de supermarkt of school fietsen. Ook voor die fietsers zorgt de gemeente voor steeds betere fietsverbindingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden