Rode Kruis gaat helpen bij vervoer naar priklocaties

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het Rode Kruis gaat vanaf volgende week helpen bij het vervoer naar vaccinatielocaties van de GGD. De service is bedoeld voor mensen die vanwege een fysieke of psychische beperking daar niet op een andere manier kunnen komen. Zij kunnen om hulp bij het vervoer vragen als ze een afspraak maken voor de inenting.

“Het is belangrijk dat mensen zo snel mogelijk een vaccinatie kunnen krijgen. Sommige mensen kunnen vanwege een beperking zelf geen vervoer regelen. Daar kunnen wij als Rode Kruis bij helpen,” zegt Marieke van Schaik, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Vanaf deze week krijgen thuiswonende 90-plussers de eerste oproep voor vaccinatie. Mensen die niet zelf naar de locatie kunnen komen, verwijst de GGD door naar VWS. Als vaststaat dat ze door een beperking geen andere vervoersmogelijkheden hebben, koppelt VWS hen aan het Rode Kruis. Rode Kruis-hulpverleners halen deze mensen op, begeleiden ze indien nodig in de vaccinatielocatie en brengen ze weer thuis. Dit kan in alle 25 veiligheidsregio’s.

Bron: ANP / nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden