41 positief geteste mensen in Breda

Foto: Pixabay / Pete Linforth

In Breda zijn vandaag 41 positieve geteste mensen met corona gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Daarmee is het gemiddelde aantal gestegen.

Sterke stijging
Er is in de afgelopen twee weken een sterke stijging van de coronacijfers te zien. Het gemiddeld aantal meldingen van positief geteste mensen steeg van 4,9 per 100.000 inwoners op 17 februari, naar 22,3 vandaag. Dit is waarschijnlijk het resultaat van de opmars van de Britse variant van het virus. Het kabinet bezorgd over de meer besmettelijke Britse variant van het virus, ondanks de lichte versoepelingen die vanaf vandaag van kracht zijn. De kans bestaat wel dat het aantal besmettingen hoger ligt dan in dit artikel beschreven, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

Versoepelingen
De aangekondigde versoepelingen zijn vanaf vandaag ingegaan, omdat het aantal gevallen met het traditionele virus daalde. Ook werd de roep om perspectief vanuit ondernemers in de afgelopen weken groter. Woensdagochtend gingen onder meer de kappers weer open. Ook winkelen op afspraak is mogelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden