538 Oranjedag krijgt geen vergunning

Foto: Bianca Dijck | Flits en Klik

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft besloten geen vergunning te verlenen aan het evenement 538 Oranjedag dat op 24 april zou worden gehouden op het Chasséveld. Het festival, een proef van Fieldlabs, raakte donderdag uitverkocht onder grote belangstelling maar kon ook rekenen op kritiek. Zorgpersoneel vond de risico’s die met het evenement zouden worden genomen onverantwoord en horecaondernemers konden het feest niet tolereren zolang de terrassen gesloten zijn.

Negatieve coronatest
Er zouden bij het omstreden feest 10.000 mensen aanwezig zijn, die op het Chasséveld zouden worden onderverdeeld in vier bubbels. Ondanks het feit dat iedere bezoeker een negatieve coronatest moest laten zien, geeft de gemeente toch geen vergunning. De massaal ondertekende petitie van een Amphia-chirurg en kritiek van horecaondernemers, hebben dat besluit waarschijnlijk beïnvloedt. Ook de politie kondigde aan tijdens het event te willen staken.

Debat verplaatst
Het debat in de gemeenteraad over het nu afgelaste festival dat vanavond zou worden gehouden is naar morgen verplaatst. Daarin moet de burgemeester verantwoording afleggen over het aanvankelijk toelaten van dit testfestival. Ook vragen oppositiepartijen zich af waarom ze pas dinsdag officieel op de hoogte werden gesteld van het feest. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, krijgt het geld terug volgens 538-eigenaar Talpa.

Bijdragen aan veilige events
Coco Hermans, radiodirecteur van 538, vindt het jammer dat het event niet doorgaat: “Met ‘538 Oranjedag’ wilde 538 als Fieldlab-evenement bijdragen aan de organisatie van veilige en verantwoorde events in de toekomst.” De radiozender denkt nu na over een alternatief feest dat op Koningsdag bijvoorbeeld op tv kan worden uitgezonden: “We gaan er alles aan doen om samen met de 538-dj’s en artiesten alsnog op 27 april het Koningsdaggevoel bij 17 miljoen mensen thuis te brengen.”

Restitutie gekochte kaarten
Alle mensen die een kaart hebben gekocht voor 538 Oranjedag krijgen automatisch hun geld terug. Hiervoor hoeven de kopers zelf geen actie te ondernemen. Het geld wordt zo snel mogelijk teruggestort.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden