Waarschuwing voor phishingmail belastingteruggave

Foto: Pexels / publiek domein

De website fraudehelpdesk.nl waarschuwt voor een valse e-mail met daarin een bericht over teruggave van de Belastingdienst.

Phishingmail

Op de website fraudehelpdesk.nl wordt gewaarschuwd voor een e-mail die afkomstig lijkt te zijn van MijnOverheid. Het blijkt echter te gaan om een phishingmail van internetcriminelen, maar deze ziet er heel echt uit. De lay-out, kleuren en logo zijn exact overgenomen, waardoor het een betrouwbaar mailtje lijkt. Klik dus niet op de link die in het mailtje staat!

Belastingteruggave

Een gedeelte van de tekst uit de e-mail: “Bij een controle omtrent uw aangifte hebben wij kunnen zien dat u in aanmerking komt voor een belastingteruggave. U zult een teruggave ontvangen van: €1161,51. Verifieer vooraf uw gegevens en bankwezen om uw teruggave te ontvangen. Uw teruggave kan alleen op uw rekening worden bijgeschreven nadat de verificatie is voldaan.” Hieronder staat dan vervolgens een link, waar je niet op moet klikken. Je wordt dan omgeleid naar een website van cybercriminelen die zo je bankgegevens proberen te achterhalen.

Varianten

Er zijn meer varianten van phishingmails bekend, die van MijnOverheid afkomstig lijken. Zo is er ook een mail met als onderwerp ‘Actie vereist’ over belastingteruggave waar je actie op zou moeten ondernemen en op een link zou moeten klikken. Ook gaan er momenteel weer diverse phishingmails rond van banken over pasjes. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over welke valse berichten momenteel rond gaan en wat je moet doen wanneer je per ongeluk wel op een link hebt geklikt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden