NAC wacht bloedstollend slot na winst op MVV

Foto: Maric Media

Boven verwachting strijdt NAC aankomende woensdag nog mee om de tweede plek en directe promotie. De Graafschap kon vanavond al promoveren, maar kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Jong Ajax. De Parel van het Zuiden deed wat het moest doen en won met 2-0 van MVV. Een aantrekkelijke pot voetbal werd het echter niet.

Geen aantrekkelijk voetbal, wel een penalty
NAC was de hele wedstrijd dominant, met het meeste balbezit en veel corners. Maar dat leverde geen aantrekkelijk voetbal op. MVV was geen gevaar, maar de Bredase ploeg bracht er met tempoloos spel niet veel tegenin. Wel was er na een half uur de eerste goal: Mounir El Allouchi mocht aanleggen vanaf de stip, nadat hij door een Maastrichtenaar onderuit werd gehaald. Hij schoot, voor de derde wedstrijd op rij, de penalty raak: 1-0. Daarna gebeurde er weer lang niets, op een gemiste kans van Marouan Azarkan na.

Opvallende goal
Coach Maurice Steijn bracht broodnodige nieuwe krachten in het veld, na een traag begin van de tweede helft: Michaël Maria, Colin Rösler en DJ Buffonge kwamen voor Ramon Hendriks, Moïse Adiléhou en Azarkan. Veel leek dat niet uit te halen, omdat NAC amper aanviel en MVV weinig ambitie toonde. Tien minuten voor tijd – jammer voor de neutrale kijker die misschien al had weggezapt – volgde er toch nog een opvallende goal. MVV-doelman Mike Havekotte probeerde zijn Duitse collega Neuer na te doen en kwam ver zijn doel uit. Net buiten het strafschopgebied botste hij hard tegen een met de bal rennende Sydney van Hooijdonk op. Met een leeg doel in zicht belandde de bal voor de voeten van El Allouchi, die daar wel raad mee wist: van grote afstand knalde hij de bal gedecideerd in de touwen. De 2-0 stond op het scorebord.

Strijd om tweede plek
Het was de redding voor een wedstrijd die eigenlijk al ingekakt was. Het doelpunt bracht de ploeg van MVV tot leven, die begon te zoeken naar een eretreffer. Met harde schoten op doel dwongen de Maastrichtenaren nog een aantal hoekschoppen af. Katachtige reddingen van Olij waren noodzakelijk om het doel schoon te houden. Dat lukte, waardoor NAC-supporters uit kunnen kijken naar een allesbepalende slotwedstrijd op woensdag. De Parel van het Zuiden kan hun steun de komende dagen goed gebruiken: om tweede te worden moeten ze zelf winnen van al gekroond kampioen Cambuur, én hopen dat De Graafschap, Go Ahead Eagles en Almere City zelf punten laten liggen. Dan volgt er, na een wisselvallig seizoen, onverwacht toch nog directe promotie.

Belangrijke slotwedstrijden op 12 mei, 20:00 uur

  • Cambuur – NAC
  • De Graafschap – Helmond Sport
  • Excelsior – Go Ahead Eagles
  • Almere City – Jong PSV

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden