Opgeruimd Breda bestaat 1 jaar; sluit jij je ook aan?

Foto: Opgeruimd Breda

Dat Opgeruimd Breda niet meer weg te denken is uit het Bredaase straatbeeld, is wel een feit. Na een jaar hebben zich al zo’n 640 Bredanaars, zowel volwassenen als kinderen, zich aangemeld om hun eigen straat, buurt of wijk zwerfvuil vrij te maken én te houden.

Het idee van Gert van der Hart, om bewoners van Breda te mobiliseren, om het veelkoppig monster wat zwerfvuil nou eenmaal is, aan te pakken, is niet onopgemerkt gebleven. Na de samenwerking gezocht te hebben met Peter van der List, is een grote community ontstaan van actieve bewoners, die het zwerfvuil op straat ook beu zijn.

Er is een Facebook pagina aangemaakt, waarop inmiddels bijna 1700 volgers, de activiteiten van Opgeruimd Breda, volgen. Sluit jij je ook aan? Er wordt onder andere gevraagd om extra helpende handen in Tuinzigt, Heuvel en de Hoge Vught.

1 jaar Opgeruimd Breda

Na het terugtrekken van Gert, uit de organisatie, heeft Peter alle activiteiten op zich genomen. Maar kan terugvallen op verschillende contactpersonen, uit de diverse wijken, die meehelpen met het organiseren van grote opruimacties. Waarbij vrijwilligers van Opgeruimd Breda en andere belangstellenden, een bepaalde wijk op een ochtend of middag eens grondig aanpakken. Inmiddels is dat al gebeurd in Princenhage, de Heuvel, Hoge Vucht, Doornbos-Liniekwartier en Brabantpark. Deze acties zullen, na de zomervakantie, een vervolg krijgen. Ook in ander wijken.

Er zijn meerder individuelen en groeperingen bezig met zwerfvuil in Breda. Dat het dus leeft is wel bewezen. Inmiddels hebben 6 groeperingen zich verenigd, om gezamenlijk op te trekken tegen het zwerfvuil in Breda. Opgeruimd Breda, Milieuorganisatie Markkant, Stadsjutters Breda, Runnerscafé (ploggers), Prullenprikkers Breda, Soul Vibrations SUP School, onder de naam Opgeruimd Breda. Hierdoor kan men ook makkelijker communiceren naar de Gemeente Breda. De Gemeente die de opruimers serieus neemt en hen ook faciliteert in het ter beschikbaar stellen van goede materialen. Waardoor de vrijwilligers op een verantwoorde manier het zwerfvuil op kunnen ruimen.

Er is inmiddels een digitale kaart van Breda beschikbaar, waarop te zien is waar er geraapt wordt. Het is een kleurig pallet wat inmiddels een groot deel Van Breda en omliggende dorpen, beslaat. De kaart is te vinden op de Facebook pagina van Opgeruimd Breda.

  • Mocht je ook belangstelling hebben en je aan willen sluiten, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden