Amphia update: nog slechts 1 coronapatiënt op intensive care

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er wordt momenteel nog steeds 1 patiënt met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia Breda op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 6 juli 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 29 juni 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 1 patiënt (=0) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 1 (=0) op de intensive care.
  • Er zijn 0 (=0) patiënten die via thuismonitoring worden behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijke stand van zaken

Het aantal nieuwe positieve coronatests is het afgelopen etmaal gestegen tot 2253, het hoogste aantal sinds 4 juni. Vergeleken met vorige week dinsdag is het aantal nieuwe besmettingen verviervoudigd. Toen ging het om 535 positieve tests. Sinds eind juni krijgen steeds meer mensen een positieve testuitslag. Dat heeft mogelijk te maken met de oprukkende Delta-variant van het coronavirus. Bovendien laten meer mensen die discotheken en nachtclubs willen bezoeken zich testen. Daardoor komen ook meer besmettingen aan het licht. Ook liepen vakantie vierende jongeren het virus op in landen als Spanje en Portugal en namen het mee terug naar Nederland.

  • Bronnen: Nieuws.NL/ANP/Amphia.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden