Quinten van Os en Judith Hoogendijk behalen 2e dan judo

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zaterdag slaagden Quinten van Os en Judith Hoogendijk slaagden beiden met een vlag en wimpel voor de 2e dan (2e zwarte band) judo.

Zwarte band examens

Op zondagmorgen 18 juli werden in sporthal De Werft in Kaatsheuvel zwarte band examens afgenomen door district Zuid-Nederland van de Judobond Nederland. Dit examen was vanwege alle coronaregels al tot twee keer toe uitgesteld. Er waren zeven kandidaten opgegeven voor deze tussentijds ingeplande examens.De 30-jarige Judith Hoogendijk en 18-jarige Quinten van Os van de Oosterhoutse judoclub Bliemer Arashi waren partners tijdens deze examens. Ze waren dus zogenoemd valpartner voor elkaar.

Judith Hoogendijk

Afgelopen jaren werd door hen twee keer per week intensief getraind en dit werd de afgelopen periode voor het examen zelfs opgehoogd naar drie maal per week. Judith Hoogendijk behaalde 4 jaar geleden de 1e dan zwarte band, nadat ze enkele jaren daarvoor het judo weer had opgepakt. De bruine band behaalde ze in haar jeugdjaren bij JV Hirundo in Lage Zwaluwe. Momenteel is Judith werkzaam als verpleegkundige, maar ze is ook bezig met een omscholingstraject, want ze wil schooljuffrouw worden.

Quinten van Os

Net geslaagd voor zijn VWO-diploma was ook Quinten van Os blij met deze examens mee te kunnen doen. Na de zomer gaat hij studeren aan de Universiteit van Maastricht. Quinten speelt al judo vanaf zijn zevende jaar. Op jonge leeftijd kwam hij al snel twee keer in de week trainen om niet alleen technisch te studeren, maar ook om wedstrijden te winnen. Dat ging hem goed af en jaren later stond hij dan ook op het Nederlands kampioenschap in Amersfoort.

Twee gouden streepjes

Beide judoka’s lieten de vaste vormen van het werpen, Nage no kata, en de vormen van overnamens. Go no sen no kata, zien. Daarna gingen ze door met de staande technieken, links, rechts, overnames, combinaties, etc. Als laatste lieten ze de kennis van het grondwerk zien aan de streng toekijkende examencommissie. Na een 1,5 uur inspanning en heerlijk judo om naar te kijken, kregen beiden judoka’s te horen dat ze geslaagd waren voor de 2e dan judo! Bij de eindceremonie werden de zwarte banden met 2 gouden streepjes uitgereikt door de judomeester Rinus Bliemer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden