Rechtszaak over fatale brandstichting in safaripark Beekse Bergen

Foto: Jack Janssen fotografie

Een 26-jarige man staat vrijdag bij de rechtbank in Breda terecht voor brandstichting in safaripark Beekse Bergen. Door de brand op 26 maart vorig jaar kwamen tien dieren om het leven.

Bij de nachtelijke brand in het attractiepark in Hilvarenbeek vonden acht impala’s en twee koedoes (beide antilopesoorten) de dood. De buitenverblijven van de cheeta’s en de nijlgaus (ook een antilopesoort) gingen compleet verloren.

De man werd in juni aangehouden in zijn woonplaats Eemnes in de provincie Utrecht. De politie had de man sinds haf juni al in het vizier, maar hij bleek toen onder behandeling te zijn in een psychiatrische instelling. Toen die behandeling ten einde kwam is hij alsnog aangehouden.

Burgemeester Evert Weys van de gemeente Hilvarenbeek zei destijds opgelucht te zijn dat de verdachte is opgespoord. “Een triest incident voor de dieren en de Beekse Bergen. Het lijkt te gaan om een eenmalige actie van een verward persoon”, zei de burgemeester.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden