Huisdier van de week: Floortje van 8

Foto: Dierenopvangcentrum Breda

Floortje is een lieve en rustige West White Highland kruising van 8 jaar. Ze is naar de opvang gekomen omdat de eigenaar niet meer goed voor haar kon zorgen.

Floortje is een lief en zachtaardig hondje dat alles in het begin enorm spannend vond. Inmiddels is ze hier gewend en komt ze graag bij je. Een aaitje op zijn tijd vindt ze fijn, maar bovenal geniet ze ervan om gewoon bij je in de buurt te zijn. Wij weten niet of ze alleen thuis kan blijven en daarom zoeken wij een situatie waar dit rustig opgebouwd kan worden.

Met wandelen loopt Floortje op haar gemakje mee. Echte grote wandelingen kan ze niet aan, want ze heeft last van haar knieband. Haar knieschijf zit los en hier moet Floortje dan ook aan geopereerd worden.

Voor Floortje zoeken wij een baas die ook voor haar wil zorgen als ze geopereerd wordt. Uiteraard worden de operatiekosten van Floortje volledig betaald door het dierenopvangcentrum. Ook eventuele medicatie en materialen worden door het dierenopvangcentrum verzorgd.

Wel zal een nieuwe baas dus rekening moeten houden met bepaalde voorwaarden: Floortje zal dus eerst geplaatst worden als pleeghond. Nadat Floortje volledig is hersteld van haar operatie, zal er over worden gegaan tot adoptie. De operatie en controles vinden uitsluitend plaats bij Dierenkliniek Anicura in Breda.

Floortje zal tijd en zorg nodig hebben tijdens haar herstel. Ook is het erg belangrijk dat ze de oefeningen uitvoert die door de dierenarts worden geadviseerd.

Wij zoeken een woonsituatie met tuin of op de begane grond. Floortje mag namelijk na de operatie niet ver lopen en ze houdt er niet van opgetild te worden.

Wij zoeken een baas waar Floortje na het herstel ook kan blijven. Een tijdelijk pleeggezin zoeken wij op dit moment niet.

Denkt u de juiste zorg en situatie te hebben voor Floortje. Dan zien wij graag uw aanmeldformulier tegemoet via de docbreda website.

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen