NAC-supporters weggestuurd na agressief gedrag in Valkenburg

Foto: Maric Media

Een aantal NAC-supporters heeft zich vrijdagavond agressief gedragen in het centrum van Valkenburg voorafgaand aan de wedstrijd MVV-NAC. Na een noodbevel van de burgemeester zijn 28 supporters door de ME met een bus terug naar Breda gebracht, meldt de politie. Een van hen is aangehouden voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

De politie kreeg aan het eind van de middag meldingen binnen over de supporters. Ze gedroegen zich “nogal agressief” en waren uit op een confrontatie met MVV-supporters, aldus de politie.

De burgemeester van Valkenburg aan de Geul kondigde een noodbevel af zodat de groep de gemeente zou verlaten. Vervolgens wilde de groep naar Maastricht afreizen, maar politie en ME konden dit voorkomen, zo staat in een persbericht. “Uiteindelijk kozen de supporters eieren voor hun geld en zijn ze onder begeleiding van de ME met een bus terug naar Breda gebracht.”

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Cookieinstellingen