Landelijke Opschoondag op 19 maart! Steek jij je handen uit de mouwen?

Foto: Nederland Schoon

Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Daarom slaan we de handen ineen met inwoners, gemeenten, scholen, verenigingen en bedrijven die zich ook inzetten tegen zwerfafval. Doe jij ook mee?

Zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag. Op veel plekken in het land wordt dan actie ondernomen tegen zwerfafval. Kortom, er wordt opgeruimd!

Opschoonacties in Breda

Er ligt veel zwerfafval op straat, tussen struiken, in tuinen, rondom scholen en in natuurgebieden. Velen storen zich daaraan, en steeds meer mensen komen ook daadwerkelijk in actie. Ze ruimen het op, ze nemen bijvoorbeeld een vuilniszak mee als ze de hond uitlaten of combineren wandelen met opruimen.

Even wat cijfers: een bananenschil doet er een jaar over om af te breken, een sigarettenpeuk 2 tot 12 (!) jaar, kauwgom 20 tot 25 jaar en een blikje al gauw 50 jaar. Best lang dus! O ja, en een PET-fles breekt nooit af….

Op 19 maart zijn er verschillende opschoonacties in je wijk waaraan je kunt meedoen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je actie voor een zwerfafvalvrije buurt is. Met de buren zwerfafval prikken, met collega’s een nabijgelegen park schoonmaken, of gewoon met een groep opgetrommelde mensen uit de buurt de armen uit de mouwen steken.

  • Op www.nederlandschoon.nl kun je meer weten over de organisatie. Zwerfafval is een probleem van iedereen. Maar we kunnen ook allemaal bijdragen aan de oplossing.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen