Deze week in het zonnetje: Knappe Boyke

Foto: DOC Breda

Boyke is een lieve Maltezer van vier jaar. Hij is bij ons binnengekomen omdat zijn eigenaar niet meer voor hem kon zorgen.

Hij had de afgelopen maanden veel last van zijn darmen en moest vaak overgeven. Na verschillende bezoeken aan de dierenarts, is er besloten om hem hypoallergeen voer te geven. Sindsdien gaat het met Boyke erg goed en de klachten zijn gestopt. Boyke zal dan ook de rest van zijn leven dit voer moeten krijgen. Een nieuwe baas dient er dus rekening mee te houden dat hij niet zomaar alles mag eten.

Deze jongeman is snel onder indruk van dingen en kan onzeker zijn. Hoewel hij erg vriendelijk is naar mensen, is een druk huishouden niks voor hem. Daarom wordt Boyke alleen bij kinderen ouder dan 16 jaar geplaatst. Hij houdt ontzettend van knuffelen, is heel erg graag bij zijn baasje(s) en volgt je overal. Dit heeft als nadeel dat hij niet alleen thuis kan blijven. Als hij ook maar even alleen gelaten wordt, is Boyke heel erg onrustig en begint te blaffen.

Met wandelen loopt Boyke netjes mee en snuffelt er vrolijk op los. Zijn neusje doet dan ook goed zijn werk en dat betekent dat hij het snel door heeft als er iets op de grond ligt. Richting andere honden reageert Boyke wisselend. Grote honden vindt deze knul maar niets, maar met honden van eigen formaat wil hij soms wel spelen. Het kan zijn dat een andere hond in huis een positieve invloed kan hebben op Boyke en het alleen thuis blijven, maar dit is geen zekerheid.

Bent u degene die Boyke een fijn huis kan bieden waar hij de eerste maanden sowieso niet alleen hoeft te zijn? Bent u geduldig en volhardend genoeg om samen met hem aan zijn probleem te werken? Dan horen wij graag van u!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen