Kunstcollectief Zut Mon Sac start petitie voor jonge makers

Foto: Zut Mon Sac

Per 17 mei moet kunstcollectief Zut Mon Sac hun atelier verlaten in het Oude Postkantoor aan de Oude Vest. Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe plek, net als vele andere (jonge) makers in de stad.

Daarom zijn ze een petitie gestart. Ze vinden dat er meer ruimte en langetermijnoplossingen moeten komen voor (beginnende) creatieve makers.

Wat is Zut Mon Sac?

Zut Mon Sac is een multidisciplinair kunstcollectief uit Breda. In september 2020 zijn ze als collectief gestart nadat ze zijn afgestudeerd aan AKV St. Joost. Zut Mon Sac wil zich ontwikkelen tot een gevestigde kunstinstelling in Breda. Ze willen op cultureel en educatief vlak bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en (jonge) kunstenaars. Hierin staat ontmoeten, creƫren en exposeren centraal.

De afgelopen twee jaar heeft Zut Mon Sac samenwerkingen gehad met onder andere Graphic Matters, Pier15, KOP en AKV St. Joost.

Op zoek naar een nieuwe plek

17 mei moet Zut Mon Sac hun atelier verlaten. Dit atelier is gevestigd in het Oude Postkantoor aan de Oude Vest. Zut Mon Sac is dus op zoek naar een nieuwe plek. Ook veel andere creatieve ondernemers en makers zijn op zoek naar een nieuwe plek.

De faciliteiten die er zijn zijn vaak te onzeker, te duur, te klein of buiten de stad. Ook zijn makers niet altijd gewenst. Jonge makers en ook gevestigde makers kunnen hierdoor geen langetermijnplannen maken om zich door te kunnen ontwikkelen.

Petitie

Zut Mon Sac wil dat zij en andere (jonge) makers een plek krijgen in de stad. Er moet meer ruimte en langetermijnoplossingen komen voor (beginnende) creatieve ondernemers en makers om te kunnen experimenteren en groeien. Zonder creatieve huisvesting geen ontwikkeling, dus geen kunst en cultuur.

Reacties

Cookieinstellingen