Kinderen van Petje af Breda beleven een bijzondere dag

Foto: Petje af

Zondag 15 mei was voor 62 Bredase kinderen een bijzondere dag. Zij mochten het evenement ‘Later als ik Groot ben’ bijwonen in Utrecht. Tijdens het evenement hebben zij ervaren hoe het is om bijvoorbeeld te werken in een ziekenhuis, bij een pakketdienst of als weerpresentator op tv.

De 62 Bredase kinderen waren onderdeel van een groep van meer dan 600 kinderen die vanuit alle delen van Nederland naar Utrecht waren afgereisd. ‘Later als ik Groot ben’ is opgezet om het 15-jarig bestaan van de organisatie van Petje af te vieren.

Samen op ontdekkingstocht

De kinderen moesten op tijd uit de veren, want al vroeg vertrokken de vijf groepen uit Hoge Vught, de Heuvel, Haagse Beemden en Brabantpark naar het station in Breda. Vanaf daar gingen ze verder met de trein, wat al één groot feest was. Vervolgens kwamen ze aan bij Kinepolis in Utrecht. Daar mochten ze smaen met alle andere Petje af-kinderen uit Nederland op ontdekkingstocht.

Er werd op een speelse en actieve manier kennis gemaakt met verschillende beroepen. Zo stond er buiten een stormbaan van Defensie en gingen ze in teams de uitdaging aan om binnen een minuut een DHL-bus vol te laden met pakketjes. Binnen konden de kinderen ervaren hoe het is om op een recreatiepark te werken en leerden ze reanimeren. Er waren heel veel organisaties aanwezig, dus ieder kind kon wel iets vinden dat helemaal bij hem of haar paste. Sommige kinderen kwamen zelfs tijd te kort, omdat ze alles leuk vonden. Ook Jochem van Gelder en Rein van Duivenboden waren die dag van de partij. Met hen konden de kinderen op de rode loper én op de foto.

Enthousiast over de toekomst

Eén van de kinderen die bij het evenement was weet het zeker: hij wordt militair. Eindeloos heeft hij rondgesjouwd met militaire bepakking en ook de stormbaan werd door hem niet overgeslagen. De militairen heeft hij flink ondervraagd. “Wat verdient een soldaat?” en “ben je in het buitenland geweest?” zijn vragen waar hij allemaal antwoord op heeft gekregen.

De militairen hebben hem gezegd dat hij over een paar jaar meer dan welkom is bij Defensie. “Maar wel goed je best doen op school!”. Even nadenken,  en daarna heel enthousiast knikken was de reactie van de jongen. En dat is wat Petje af graag wil: kinderen enthousiast maken over hun mogelijkheden, hun talenten en hun toekomst. Want als je echt iets wil, dan wil je er ook je best voor doen!

Al 15 jaar op de barricade van kansengelijkheid

Het evenement in Utrecht sloot perfect aan bij het programma van Petje af. Wekelijks ontvangen zij kinderen van 10 tot en met 14 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kinderen maken bij Petje af kennis met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. Ook bezoeken ze musea en andere culturele instellingen. Ze leren er niet uit boeken maar doen en ervaren. Zo krijgen ze een beeld van hun drijfveren, interesses, talenten en mogelijkheden in de wereld.

Petje af zet zich al 15 jaar in voor kansengelijkheid voor kinderen. Het programma biedt kansen aan kinderen die dat nodig hebben. Want waar je wieg staat mag niet je toekomst bepalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen