Weekendweer: zoveel buien krijg je in het weekend

Foto: Irene Adriaans Photography

De laatste dagen valt er eindelijk weer regen in ons land, maar tijdens het weekend zit je natuurlijk niet op regen te wachten. Heb je buitenplannen, zoals een BBQ of een andere activiteit, dan is de zondag daarvoor de beste dag. Op zaterdag trekken nog buien over het land, maar later op de dag knapt het vanuit het noordwesten al op. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Op deze vrijdag ziet het weerbeeld er eerst nog vrij goed uit. Het is op veruit de meeste plaatsen droog en de zon laat zich regelmatig zien. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking vrij snel toe en volgen buien. De temperatuur loopt op naar maximaal 19 of 20 graden. De details voor het weer vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zaterdag op veel plaatsen buien
De eerste dag van het weekend is de minste. Vooral in de ochtend, maar ook tijdens een groot deel van de middag komt het tot buien en soms kan het ook tot onweer komen. De zwaarste buien komen in de zuidelijke helft van het land voor. Sta je langs het sportveld, neem dan een paraplu mee. In het noorden en noordwesten is het vanaf het middaguur al droog en geleidelijk wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Heb je een barbecue of een andere buitenactiviteit op de planning staan, dan is een blik op de radar aan te raden, maar naarmate de dag vordert neemt de kans op droog weer vanuit het westen toe. In het westen en noordwesten breekt de zon geregeld door. De temperatuur loopt op naar maximaal 20 graden.

De activiteitenweercijfers zullen dan ook laag zijn voor een terras of barbecue, maar voor wandelen, hardlopen en golf is het weer prima. Klik hier voor je activiteitencijfer.

Zondag warmer en overwegend droog
Het weerbeeld zondag ziet er stukken beter uit voor buitenactiviteiten. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Het activiteitencijfer voor een barbecue is dan ook een stuk hoger met op veel plaatsen zelfs een 9.

Na het weekend warmer
Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er perioden met zon. Het wordt ook weer warmer met temperaturen tussen 23 en 26 graden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en wordt het geleidelijk minder warm.

Bron: weeronline.nl  

Cookieinstellingen