Hoe gasvrij is Breda? Eddy Zoëy gaat op onderzoek uit

Hoe gasvrij is Breda? Eddy Zoëy onderzoekt in hoeverre bewoners hun huizen hebben geïsoleerd voor Hoe gasvrij is Nederland?

De winter komt eraan en de gasprijzen gaan door het dak. Dan kun je maar beter je huis goed geïsoleerd hebben. In de nieuwe serie Hoe gasvrij is Nederland van Natuur & Milieu gaat Eddy Zoëy weer op geheel eigen wijze op bezoek bij willekeurige Nederlanders om te onderzoeken hoe het met de isolatie van hun huis gesteld is. In de nieuwe reeks komt hij onder andere in Breda.

In de online serie Hoe gasvrij is Nederland trekt Eddy Zoëy in opdracht van milieuorganisatie Natuur & Milieu door het land om te onderzoeken hoe het gesteld is met de isolatie van de huishoudens in Nederland. Hij bekijkt wat mensen al aan maatregelen hebben getroffen en geeft daarnaast handige tips hoe je kunt checken of jouw huis al geïsoleerd is en hoe je de isolatie kunt verbeteren. Want met een goed geïsoleerde woning verbruik je minder energie, bespaar je op de energierekening en blijft het lekker warm zonder veel te stoken.

Hoe gasvrij is Breda bekijk hier het Youtube filmpje 

Isolatiecheck

Niet iedereen is zich nog bewust van de isolatie van hun huis of op de hoogte wat de mogelijkheden zijn voor isolatie. Natuur & Milieu wil middels deze video-serie laten zien hoe je dat aanpakt. Op de website www.hoegasvrijbenjij ontdek je waar de isolatie in jouw huis nog verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld het dak, spouwmuur, ramen of de vloer. Hiermee bespaar je al gauw honderden euro’s per jaar op energieverbruik. En het kan nog goedkoper, want door de ISDE-subsidieregeling krijg je oplopende subsidies wanneer je één of meer maatregelen toepast.

“De beste energie is bespaarde energie”, zegt Dorien Ackerman, directeur campagnes bij Natuur & Milieu. “We raden aan te beginnen met het isoleren van je spouwmuur, dat heeft de kortste terugverdientijd. Daarna kun je kijken naar je dak, de vloer en de ramen.”

Natuur & Milieu

Natuur & Milieu wil met deze campagne positief en laagdrempelig inspelen op de huidige energievraagstukken. Iedereen heeft te maken met stijgende kosten. Met de video’s en tips, proberen ze huishoudens te activeren samen het gasverbruik te verminderen.

De nieuwe serie Hoe gasvrij is Nederland is vanaf nu te zien op Youtube en op hoegasvrijbenjij.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen