Weekend weer: Licht wisselvallig herfstweer

Foto: Publiek domein

De laatste buien trekken over het land in zuidoostelijke richting. Op de meeste plaatsen verloopt een groot deel van de avond droog en klaart het op. In de loop van de nacht is lokaal nevel of een mistbank mogelijk. De temperatuur daalt flink en landinwaarts kan het afkoelen naar 3 tot 5 graden.

Morgen: geregeld zon, lokaal een bui
In de ochtend schijnt geregeld de zon, maar het komt ook verspreid over het land tot een enkele bui. De meeste buien komen in het noordwesten van het land voor.

In de middag neemt vanuit het westen de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft droog. Pas tegen de avond stijgt in het westen de kans op regen. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en het wordt 12 graden.

In de avond en nacht naar zondag overheerst de bewolking en met name in het westen en noorden valt af en toe regen. In het oosten en zuiden is het meest droog. Door alle wolken koelt het niet sterk af. De minimumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Zondag: enige tijd regen
De bewolking overheerst en vanuit het westen gaat het geruime tijd regenen. Vooral in de middag is het op veruit de meeste plaatsen nat met de meeste regen in het westen en noorden. In het zuidoosten valt weliswaar wat regen, maar zijn de hoeveelheden klein. De zuidenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee, 4 tot 6 Bft. In het Waddengebied is de wind soms hard, windkracht 7. De temperatuur loopt op naar ongeveer 12 graden.

Maandag: af en toe zon, lokaal een bui
De bewolking overheerst en met name in de ochtend trekken buien over het land. In de middag beperken de buien zich veelal tot het westen en noorden en is het landinwaarts meest droog. De zon breekt geregeld door en bij een matige tot krachtige zuiden- tot zuidwestenwind loopt de temperatuur weer wat hoger op. Op de meeste plaatsen wordt het 14 graden. In het westen en zuiden kan het nog een graadje warmer worden. Daarmee is het opnieuw duidelijk zachter dan de gebruikelijke 11 graden die geldt voor begin november.

Daarna: eerst (licht) wisselvallig, later meest droog
Dinsdag en woensdag is het nog licht wisselvallig met op beide dagen vooral in de kustgebieden enkele buien. Later in de week is het overwegend droog en rustig herfstweer met af en toe zon. De temperatuur blijft hoog voor november met maxima van 14 graden in het noorden en 16 in het zuiden.

Bron: Weeronline.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen