Hypnose: Een snelle en efficiënte aanpak voor genezing, op elk gebied

Foto: Dream Academy

Hypnose is een methode waarbij je gebruik maakt van een diepe ontspanning en verandering van het bewustzijn. Johan: “Bij deze aanpak breng ik je in een bewustzijnstoestand waarin contact gemaakt wordt met het onbewuste. Dat is de plek waar herinneringen, emoties en ervaringen liggen opgeslagen. Dat is dan ook de plek waar je iets aan moet pakken.”

Hierbij kun je denken aan klachten die te maken hebben met burn-out, stress, angsten, onzekerheid, verwerken van (jeugd)trauma’s rouw en verlies.

Please gedrag weghalen door regressie

Hoe werkt dit dan precies? Johan geeft een tweetal voorbeeld uit zijn praktijk: “Ik had laatst een vrouw die veel last had van please gedrag. Ze werkte hard, maar ze vroeg zich af voor wie ze dat nu eigenlijk doet. Zij vertelde dat ze het vooral deed om het anderen naar de zin te maken. Ook wist zij te vertellen dat zij zich niet goed genoeg voelde. Dit gevoel voelde zij letterlijk in haar hart.”

Tijdens de hypnosesessie is Johan door middel van regressie terug gegaan naar het allereerste moment dat ze dit gevoel ervoer. Dit bleek te zijn toen ze, te vroeg geboren in de couveuse lag en ze moest vechten voor haar leven. Haar vader had de hoop al opgegeven. Op dat moment is de imprint ontstaan. Dit kon ze bewust niet weten, maar haar onbewuste heeft dit opgeslagen. En dit gevoel wordt in haar huidige leven nog steeds in bepaalde situaties getriggerd. “Tijdens de regressie hebben we dit opgeschoond en kon ze na de sessie dat oude gevoel van pijn in haar hart niet meer ophalen.”

Zelfvertrouwen vergroten

Met Sven (19) heeft Johan middels hypnose zijn zelfvertrouwen vergroot. “Deze jongere had weinig tot geen positieve succeservaringen op school gehad, waardoor hij veel aan zich zelf twijfelde,” vertelt Johan. “Onder hypnose heb ik hem zijn negatieve denkpatronen laten achterhalen, deze aan de kaak laten stellen en laten vervangen door positievere . Eigenlijk programmeer je als het ware opnieuw je hersenen.” Johan is zo enthousiast over de verbluffende resultaten die hij met deze aanpak bereikt dat hij zich hierin steeds verder in is gaan specialiseren. Tot slot voegt hij toe: “Hypnose is geen hocus pocus, de cliënt behoudt altijd zelf de controle.”

Wil jij meer weten over hypnose. Ga hiervoor naar de website.

Meer weten? Ga naar de website | Facebook | Instagram

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen