Pup Benji van nog geen 6 maanden in het zonnetje

Foto: DOC Breda

Benji is een jonge pup van ongeveer 15 weken (14-04-2023) oud. Hij is een aantal maanden geleden samen met zijn broer gedumpt, in een doos, in een bos. Gelukkig zijn zij gevonden door omstanders.

Daarna is Benji tijdelijk herplaatst geweest, maar hij is teruggekomen omdat hij de wereld toch spannender vindt zonder steun van zijn broer. Buiten vindt deze jongen namelijk veel dingen spannend en dit uit zich door te blaffen of achteraan jagen. Dit kan hij doen onder andere bij verkeer, fietsers/ kinderen op fietsjes en naar andere honden.

Benji is  verder een enthousiaste, vrolijke pup. Hij heeft een lief karakter en luistert in huis al best goed. Benji is ondernemend van karakter en houdt ontzettend veel van kroelen. Benji is al zo goed als zindelijk en kent op commando al zit, pootje en plaats.

Benji schrokt zijn eten naar binnen. Wij adviseren hem te laten eten uit een anti schrokbak. Meegaan in de auto is geen probleem. In eerste instantie was het nog wat piepen, maar dat gaat steeds beter. Ook het verblijven in een bench gaat goed. Hij sliep hier bij de vorige baas in de nacht in. Hoewel er al stapjes gemaakt zijn om het alleen thuis aan te leren, zal dit in een nieuwe omgeving verder opgebouwd moeten worden.  Benji is  vriendelijk naar mensen toe en daarom kan hij bij oudere kinderen vanaf 12 jaar geplaatst worden. Benji kan namelijk nog als normale pup zijn tandjes gebruiken.

Het is niet bekend wat voor kruising deze knul is. Maar wij  vermoeden dat het een kruising met een herder is en wij verwachten dat hij ongeveer een middelmaat tot grote hond gaat worden. Wij zoeken een baas die een rustige omgeving woont, bijvoorbeeld een rustige woonwijk. Iedere geval is het belangrijk dat een nieuwe eigenaar niet langs een drukke weg woont.

Wij beseffen dan ook dat Benji nog erg veel begeleiding nodig heeft en hij is dan ook geen pup voor beginners. Hoewel wij hierin al een start hebben gemaakt dat dit wereld toch niet zo eng is, zal een nieuwe eigenaar hier thuis zeker verder mee moeten trainen en oefenen en is dan ook een vereiste dat dit gaat gebeuren. Daarom zoeken wij  baasjes, die hier enigszins al ervaring mee hebben, bereid zijn ermee op cursus te gaan en één van de hondengedragsdeskundige zal in het begin langskomen om mee te kijken hoe het thuis gaat en beginnende tips geven.

Dierenopvang Breda

  • Tel. nr: 076-5712712
  • Email: [email protected]
  • Dierenopvangcentrum Breda Oude Baan 60 4825 BL Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen