Oorkonde voor veganistische cateraar Sin Carne uit Breda

Foto: Brabantse Dealta

Sinds 2019 bezorgt Sin Carne in Breda en omstreken de meest uiteenlopende veganistische gerechten. Het bedrijf biedt op laagdrempelige wijze veganistische catering aan, eten dat goed is voor mens, dier en milieu. Dat was voor de Partij voor de Dieren reden om een Oorkonde van Mededogen aan Sin Carne-oprichter en eigenaar Mignon uit te reiken.

Sin Carne bestond al even toen ons land te maken kreeg met corona en de bijbehorende maatregelen. Er werd volop gebruik gemaakt van restaurants die eten aan huis bezorgden. De gerechten van Sin Carne hielpen vegetariërs en veganisten deze periode door. Met dank aan de Friday special stond er iedere week een ander gerecht op tafel, en die traditie bestaat nog steeds. Ook kunnen er onder andere plantaardige rijsttafels, taarten, worstenbroodjes en hartverwarmende soepen worden besteld. Tegenwoordig is Sin Carne ook vaak te vinden op evenementen in Breda en omstreken, en worden lekkernijen zoals plantaardige slagroomtruffels verkocht bij de duurzame winkel Elemental Eco. Hierdoor kunnen mensen laagdrempelig kennismaken met plantaardig eten. Dat is namelijk goed voor mens, dier en milieu!

Laat ‘mens, dier en milieu’ nu zeer belangrijke waarden zijn voor de Partij voor de Dieren, die sinds 2019 twee zetels heeft in waterschap Brabantse Delta en sinds 2022 twee zetels in de Bredase gemeenteraad. Waterschapsbestuurder Cynthia Pallandt en raadslid Janneke van Lierop hebben naast hun politieke partij nog een paar dingen met elkaar gemeen. Beiden zijn kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen (op respectievelijk plek 37 en 39). En beiden zijn ze trouwe fans van de keuken van Sin Carne! Niet meer dan logisch dus dat juist zij degenen waren die namens hun partij op 15 oktober een Oorkonde van Mededogen uitreikten aan Mignon van Sin Carne.

De oorkonde werd overhandigd door de Bredase politici Cynthia Pallandt en Janneke van Lierop, beiden kandidaat voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Op de oorkonde valt te lezen: “De Partij voor de Dieren spreekt haar grote waardering uit voor het laagdrempelig aanbieden van veganistische catering.”

Binnenkort ook te lezen in De Breda App

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen